In het nieuws

Covid-19 

In overleg met onze opdrachtgevers worden de geplande IFMS gesprekken verplaatst of via een beeldverbinding uitgevoerd. We wensen iedereen veel sterkte in deze periode, let een beetje op elkaar. 

Samenwerking Stichting Appraisal & Assessment en De Academie voor medisch specialisten

Met ingang van 1 januari 2020 worden de trainingen van de Stichting AAS gecoordineerd door De Academie voor medisch specialisten. Voor informatie voor incompany trainingen of open inschrijving kunt u ook contact opnemen met De Academie via info@academiems.nl 

Jolande Verhulst, directeur Academie voor medisch specialisten

De Stichting Appraisal & Assessment feliciteert Jolande van harte met haar nieuwe functie als Directeur Academie voor Medisch Specialisten. Wij zijn er trots op dat zij deze rol per 1 januari 2017 gaat vervullen.

IFMS en herregistratie 2019 

De eisen voor de herregistratie van geneeskundig specialisten gaan vanaf 2019 veranderen. Nieuw is dat specialisten die een verlenging van hun registratie aanvragen, straks moeten kunnen aantonen dat ze deelnemen aan een terugkerende, cyclische evaluatie van hun functioneren. Daarnaast moeten zij gaan deelnemen aan een externe kwaliteitsevaluatie van de groep waartoe ze behoren. 
Lees hier meer

IFMS in Kwaliteitsvenster

Sinds mei 2014 is IFMS opgenomen als 1 van de 10 onderwerpen in 
Het Kwaliteitsvenster van de NVZ. Elk ziekenhuis dient het kwaliteitsvenster op zijn site te tonen.

IFMS en de Inspectie / de NVZ

De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft in de basisset een aantal indicatoren met betrekking tot evalueren van het functioneren van medisch specialisten opgenomen.

Een 5 tal vragen heeft betrekking op IFMS:

  • is IFMS in volle omvang, zoals geadviseerd door de Orde van Medisch Specialisten, ingevoerd? 
  • in welke maand van welk jaar heeft het eerste IFMS gesprek plaatsgevonden? 
  • wat is aantal specialisten dat in de afgelopen 24 maanden minimaal aan een gesprek heeft deelgenomen?
  • wat is totaal aantal specialisten dat in de afgelopen 24 maanden werkzaamheden heeft verricht in de instelling? 
  • ontvangt de RvB overkoepelende informatie over het aantal aan IFMS deelnemende specialisten?

De volledige tekst vindt u hier.

IFMS de twee varianten: MSF & A&A

Appraisal & Assessment is één van de twee IFMS methoden die door de Orde van Medisch Specialisten aanbevolen wordt. De andere methode is Multi Source Feedback (MSF). Het verschil tussen beide methoden is de wijze van verzamelen en het type feedback.

Bij MSF wordt aan een 20 tal collega’s een enquête verstuurd waar op basis van een numerieke schaalverdeling de competenties van de specialist kwantitatief gewaardeerd worden. Appraisal & Assessment daarentegen vraagt bij zo’n 7 à 10 collega’s kwalitatieve feedback in de vorm van tips en behoudpunten.

TRAININGSDATA 2023


De organisatie van onze trainingen wordt verzorgd door De Academie voor medisch specialisten. Zowel open inschrijving als in opdracht. U kunt altijd contact opnemen voor het plannen van een training. Dat kan al vanaf 3 deelnemers.  Inschrijvingen verlopen via De Academie voor medisch specialisten. In 2023 worden er twee open inschrijving trainingen georganiseerd: 12 mei en 3 november. Klik hier voor meer informatie.

De Stichting als ervaren gespreksleider.
  • Ook kunt u bij ons terecht voor inhuur van externe appraisers zowel voor I-FMS als voor T-FMS (Team – Functioneren Medisch Specialisten).
  • IFMS gesprekken kunnen we uitvoeren middels beeldbel gesprekken (teams/skype/zoom etc).
  • Voor meer informatie, neem contact met ons op!
  • Daarnaast verzorgen we geaccrediteerde ‘opfristrainingen’ voor gespreksleider van 4 uur (incl. begeleide intervisie vanaf 4 deelnemers).

Info@appraisal-assessment.nl of   06-22905664,

Scroll naar boven